Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Alvászavarok és alvásbetegségek

alvászavarok alvásbetegségek

Sokan nem is gondolnák, de az alvászavarok és az alvásbetegségek a felnőtt lakosság egyharmadát érintik. Az elalvási nehézségek és az éjszakai ébredések okoznak problémát legtöbbször. Sajnos a végeredmény ugyanaz: napközbeni fáradtság, koncentrációs problémák, teljesítőképesség csökkenése. A jó alvás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségünket megőrizhessük.

Az alváshiány rövid- és hosszú távon is veszélyes, súlyos következményekkel járhat szervezetünk számára. Rövid távon a fáradtságnak és figyelmetlenségnek akár végzetes következményei lehetnek. Az éjszakai pihenés során szervezetünk regenerálódik, kijavítja a nap során kialakult hibákat. A stressz, ultraibolya sugarak és környezeti hatások káros hatásait. Az alvás alatt több fehérjét termel szervezetünk sejtjeinkben, amelyek képesek helyreállítani az említett hatásokat.

A kialvatlanság számos kedvezőtlen folyamatot indíthat el testünkben. A kialvatlanság hatására megnőhet a szív- és érrendszeri, valamint a mentális betegségek (pl. depresszió), a diabétesz és magas vérnyomás kockázata is.

De mikor forduljunk orvoshoz? Dr. Vida Zsuzsanna válaszol a kérdésre a következő videóban: