Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Belgyógyászat

belgyógyászat

A belgyógyászati vizsgálat célja az egész szervezetet érintő betegségek kivizsgálása, felismerése és gyógyítása. A belgyógyász az általános tünetek kivizsgálása mellett összefogja a góckutatást és megszervezi a betegségek teljes kivizsgálását.

Belgyógyász felkeresése akkor ajánlott, amikor a beteg általános tüneteivel nem tudja hova forduljon. Illetve érdemes még krónikus betegségre való hajlam vagy életmódbeli rizikófaktorok esetén is belgyógyászatra jelentkezni szűrővizsgálatra. 

A belgyógyászati szakrendelés során a belgyógyász fizikális vizsgálatot végez, amelynek során a beteg általános állapotát méri fel, megvizsgálja a belső szervek és szervrendszerek kóros elváltozásait, működési zavarait, figyelembe véve a rizikófaktorokat. Vizsgálja a test fejlettségét, tápláltságát, a bőr, a nyálkahártyák színét, a belső szervek, szervrendszerek állapotát, valamint a mozgásszervek és idegrendszer állapotát is áttekinti. A vizsgálati eredmények olyan jelentős információkat adhatnak az adott betegségről, melyek meghatározzák az orvos további diagnosztikai lépéseit, esetleg egyéb szakorvosokkal való konzíliumok szükségességét.

A belgyógyászatnak több szakterülete is létezik, így szorosan kapcsolódik hozzá: a kardiológia (szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás), a tüdőgyógyászat (COPD, asztma), a diabetológia (cukorbetegség kezelése), gasztroenterológia (gyomor-bélrendszeri betegségekkel foglalkozó szakága), az endokrinológia (a hormonrendszerrel, belső elválasztású mirigyekkel foglalkozik), a nefrológia (vesebetegségek kezelése), és az angiológia (érbetegségekkel foglalkozik). Rendelésünk az ezekhez a szakterületekhez való szükség szerinti hozzájutást is koordinálja.

A belgyógyászati szakrendelést végzi:

Dr. Osvai László belgyógyász, tüdőgyógyász