Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Egyre többen szenvednek a parlagfű miatt

Augusztusban kezdődik a parlagfű virágzása, amely oly sokunk életét nehezíti meg. Annak ellenére, hogy az allergiások száma évről évre nő, sajnos a szennyezett területek nem csökkennek a figyelmeztetések és a tájékoztatások ellenére.

paralagfű

A parlagfű pollenje nagy mértékben szennyezi a levegőt, ez az oka, hogy oly sokan szenvednek légúti megbetegedéssel. A parlagfű pollenje mindemellett kötőhártya-gyulladást, bőrgyulladást, asztmát is okozhat.

Számos megyében évente megszervezik a tájékoztató kampányokat, amelynek az a célja, hogy megfékezzék a rendkívül kártékony növény terjedését. Gyakori a területek szennyezettségének felmérése, amit évente rendszeresen (akár havi szinten is) újraellenőriznek a hatóságok. A folyóvizek környéki árterületek, az elhanyagolt mezőgazdasági területek, valamint az utak és vasúti vágányok menti területek legtöbbször különösen szennyezettek.

Pozitívum, hogy a vidéki és a városi önkormányzatok a hozzájuk tartozó területeken évente irtási akciókat szerveznek a parlagfű terjedésének megfékezésére. A parlagfű virágzása az augusztusi és szeptemberi hónapokra esik, a levegő pollen-koncentrációja rendszeres kaszálással jelentősen csökkenthető.

Allergiás, asztmás tünetek, visszatérő légúti panaszok esetén tüdőgyógyászati és gyermek-tüdőgyógyászati szakrendelésünkön kiváló szakorvosaink fogadják pácienseinket.