Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Érsebészet

érsebészetAz érsebészet az erek – artériák és vénák – betegségeivel foglalkozó szakterület. Az érsebész elsősorban az érszűkület, a visszeresség, a felületes vénás gyulladás tüneteinek diagnosztizálásával és ellátásával foglalkozik.

A Valeomed Egészségközpont érsebészeti szakrendelése ambuláns ellátás. A terápiás vagy diagnosztikus érsebészeti tevékenység során elsősorban szűrővizsgálatot, érbetegségek diagnosztikáját, gyógyszeres beállítását biztosítjuk, szükség – és lehetőség – szerint a felületes visszerek scleroterápiáját végezzük.

Számos érbetegség a felnőtt lakosság jelentős részét érinti. Visszérbetegség 20-25%-nál, míg a seprűvéna betegség a népesség 50%-ánál fordul elő. Az érbetegek negyede azonban nem kezelteti magát. Fontos kihangsúlyozni, hogy az érbetegségek gyakran nem csak esztétikai problémát okoznak. Az visszerek hajlamosak a gyulladásra, mely kellő odafigyeléssel megelőzhető. A verőérbetegségek következményei az életvitelt súlyosan befolyásolhatják.

Érsebészeti vizsgálat során az érsebész szakorvos felméri a páciens általános egészségi állapotát, felveszi a kórelőzményt, egyéb ismert betegségeket. A szakorvos fizikális vizsgálatot végez. Az érsebészeti diagnózis célja, hogy a páciens keringési rendszerében meglévő gyenge pontokat az érsebész szakorvos megtalálja, mely alapján kezelési tervet tud felállítani. A panaszok és tünetek alapján, amennyiben szükséges, további vizsgálatok elvégzését kérheti, mint például duplex ultrahangvizsgálat és laboratóriumi vizsgálat.

Az érsebészeti vizsgálatot végzi:

Dr. Horánszky Zoltán sebész-, érsebész főorvos