Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Mellkasi nagyerek Doppler ultrahang vizsgálata gyermekeknél

mellkasi nagyerek ultrahang vizsgálataA mellkasi nagyerek ultrahang vizsgálata a többi ultrahang vizsgálathoz hasonlóan sugármentes, biztonságos és megbízható eljárás, ami kortól függetlenül, gyermekeknél is elvégezhető, bármikor megismételhető, és viszonylag gyors diagnózist ad.
A mellkasi nagyerek ultrahang vizsgálata az utóbbi időben szűrővizsgálattá vált a magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal küzdő gyermek és felnőtt páciensek számára.
A Doppler ultrahang vizsgálat abban különbözik az általános ultrahang vizsgálattól, hogy nemcsak a szervek elhelyezkedését és méretét, hanem az erekben áramló vér áramlási irányát és sebességét is vizsgáljuk. A Doppler ultrahang vizsgálat során mérjük az áramlási sebességet, a sebességi paraméterekből következtetni tudunk a szűkület mértékére. A vizsgálat során kimutatható a nyaki vagy végtagi nagyartériák lefutását, falának vastagságát, a belső felszínen lévő felrakódások nagyságát és összetételét. Doppler ultrahanggal a végtagi, nyaki és vese ereket vizsgáljuk. A Doppler ultrahang vizsgálattal a globális érrendszer általános állapotát is megítélhetjük, valamint az érelzáródások helyét megállapíthatjuk.

A gyermek-kardiológiai vizsgálatot végzi:

Dr. Czelecz Zsuzsanna csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek-kardiológus