Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Gyermek-nőgyógyászat

gyermek nőgyógyászatA gyermek-nőgyógyászat a lányok nőgyógyászati problémáival újszülött kortól a felnőtté válásig foglalkozó szakterület.

A gyermek-nőgyógyászat a női nemi szervekkel, azok egészségével és állapotával foglalkozó szakterület. A női test felépítéséből adódóan különösen fontos a nőgyógyászati kezelés minden életkorban, ugyanis a nem kezelt betegségek akár súlyos következményekhez is vezethetnek.

A gyermek-nőgyógyászati problémák közül a leggyakoribbak a fertőzések és gyulladásos megbetegedések, húgyúti és nemi szervi fertőzések, hüvelyfolyás, valamint menstruációs zavarok, és fejlődési rendellenességek. A gyermek-nőgyógyászati szakterület foglalkozik még a fogamzásszabályozással, testsúlyproblémákkal, nemi úton terjedő fertőzések (pl. HPV) kezelésével, szűrővizsgálatok végzésével.

A gyermek-nőgyógyász feladata az egészségügyi és szexuális felvilágosítás biztosítása, valamint a serdülőkori nem kívánatos terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek elleni küzdelem is. A megfelelő ellátás biztosítja az egészséges felnőtté, anyává válást, amely minden nő számára a legfontosabb az életben.

Szakorvosunk gyermek-nőgyógyász szakvizsgával rendelkező nőgyógyász, aki empátiával, kiemelt figyelemmel fordul a gyermek pácienseink felé.

A gyermek-nőgyógyászati vizsgálatot végzi:

Dr. Mészáros Márta szülész, nőgyógyász, gyermek-nőgyógyász