Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Gyermek ízületi ultrahang vizsgálat

gyermek ízületi ultrahang vizsgálat A gyermek ízületi ultrahang vizsgálat a többi ultrahang vizsgálathoz hasonlóan sugármentes, biztonságos és megbízható eljárás, ami kortól függetlenül gyermekeknél is bármikor megismételhető, és viszonylag gyors diagnózist ad a gyermek ortopédiai szakvizsgálat során. Ultrahang vizsgálatok segítségével a műtéti beavatkozások kockázata csökkenthető, bizonyos elváltozások időben felismerhetők.
Az ízületi ultrahang vizsgálat során az inak, a környéki izmok, az ízületi szalagok, porcok, valamint az ízületi tokban, burzákban esetlegesen felszaporodott folyadék vizsgálata történik.
A térdízület vizsgálata során megítélhető a külső és belső C alakú porcok bizonyos részei, az ízületi tok, az oldalszalagok, valamint az inak, íntapadások, valamint a kóros folyadékgyülemek (pl. Baker ciszta) pontosan mérhetőek. A vállízület vizsgálata során a felkart mozgató izmok és inaik vizsgálata történik, kimutathatóak az ízület környéki gyulladások, meszesedések, valamint az izmok, inak sérülése, és szakadása is.
Az ízületi ultrahang vizsgálat során a lágyrészeket is gyakran tanulmányozzuk, a pajzsmirigy, nyálmirigy, nyirokcsomók, hasfal, mellkasfal, comb, lágyék és izmok elváltozásait ellenőrizzük.
Egyre gyakoribbak az izomsérülések, izom elváltozások, az izom tapadásnál jelentkező gyulladások, tapintható csomók, melyek vizsgálatával sok segítséget tudunk adni a reumatológus, ortopédus szakorvosoknak, vagy törés nélküli ízületi sérülések esetén a baleseti sebésznek vagy sportorvosnak.

A gyermek-ortopédiai vizsgálatot és a gyermek ízületi ultrahang vizsgálatot végzi:

Dr. Pálinkó Kristóf ortopédsebész