Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Lágyrészek ultrahang vizsgálata gyermekeknél

lágyrészek ultrahang vizsgálata gyermekeknélA lágyrészek ultrahang vizsgálata a többi ultrahang vizsgálathoz hasonlóan sugármentes, biztonságos és megbízható eljárás, ami kortól függetlenül gyermekeknél is bármikor megismételhető, és viszonylag gyors diagnózist ad. Ultrahang vizsgálatok segítségével a műtéti beavatkozások kockázata csökkenthető, bizonyos elváltozások időben felismerhetőek.
Az ultrahang vizsgálat során a pajzsmirigy állományát, a nyaki lágyrészeket és a nyirokcsomókat ellenőrizzük. A pajzsmirigylebenyek nagyságát mérjük, a mirigyállomány szerkezetét megítéljük, a pajzsmirigy göbös elváltozásait, és cisztákat keresünk. Az áll alatti nagy nyálmirigyet, és a fültőmirigyet, valamint a nyaki nyirokcsomók területét alaposan átvizsgáljuk, megnagyobbodott nyirokcsomót keresve.
A pajzsmirigy és nyaki lágyrészek ultrahang vizsgálatát nyaki, nyelési diszkomfort érzés, pajzsmirigy eltérő működésére vonatkozó laboreredmények esetében, fájdalmas nyálmirigyek, ismert betegség ellenőrzése során, daganatos betegségek vagy műtét utáni kontrollvizsgálatként, valamint szűrővizsgálatok során, kezelés hatékonyságának követése, vagy az egészségi állapot ellenőrzéseként is végezzük gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.
Az ultrahang vizsgálat során kimutatható a pajzsmirigy elváltozásai, szerkezeti eltérései, gyulladása, daganatok, göbök, valamint a nyálmirigyek gyulladása, kövessége, daganata, ciszták, és a nyaki nyirokcsomók elváltozásai, tályog.

A gyermek ultrahang vizsgálatot végzi:

Dr. Czelecz Zsuzsanna csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek-kardiológus