Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Gyógytorna

gyógytornaA gyógytorna a mozgás-szervrendszert érintő elváltozások, műtétek, veleszületett betegségek, strukturális elváltozások esetén alkalmazott rehabilitációs eljárás. A gyógytorna egy olyan speciális mozgásforma, mellyel egy-egy betegségterületen segítünk szakember által irányított tornával. A gyógytorna célja nem csak a gyógyítás, de a megelőzés is.
Gyógytorna segítségével igen sok panaszt kezelhetünk, mint például a gerincferdülés, csípőprotézis, hátfájás, porckorongsérv, törések esetében, valamint vizelettartási, pszichés, vagy csontritkulás problémáknál, műtét utáni rehabilitációnál is igen hatékony lehet. Gyógytorna segítségével helyreállíthatjuk a mozgások terjedelmét, az izmok erejét, valamint normalizálhatjuk a keringést, optimalizálhatjuk a mozgások kivitelezését.
Gyógytorna kiváló segítség sportsérülések, balesetek utáni rehabilitáció során, sportág specifikus tréningként, műtétek utáni rehabilitáció, műtétekre való felkészítés során, valamint ortopédiai, reumatológiai, neurológiai, és belgyógyászati betegségek kezeléseként, vagy egyénre szabott kezelésként is.

A gyógytorna speciális szakterületei:

Funkcionális Elasztikus Taping technika, Tape technika (3NS tex tape)
McKenzie módszer – derékpanaszok kezelésére
Breuss masszázs
Dorn terápia
Schroth terápia
Trigger és tenderpont terápia

A gyógytornát végzi:

Sági Katalin gyógytornász