Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Mellkasi nagyerek Doppler ultrahang vizsgálata

mellkasi nagyerek ultrahang vizsgálataA mellkasi nagyerek ultrahang vizsgálata a többi ultrahang vizsgálathoz hasonlóan sugármentes, biztonságos és megbízható eljárás, ami kortól függetlenül bármikor megismételhető, és viszonylag gyors diagnózist ad.
A mellkasi nagyerek ultrahang vizsgálata az utóbbi időben szűrővizsgálattá vált a magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal küzdő páciensek számára.
A Doppler ultrahang vizsgálat abban különbözik az általános ultrahang vizsgálattól, hogy nemcsak a szervek elhelyezkedését és méretét, hanem az erekben áramló vér áramlási irányát és sebességét is vizsgáljuk. A Doppler ultrahang vizsgálat során mérjük az áramlási sebességet, a sebességi paraméterekből következtetni tudunk a szűkület mértékére. A vizsgálat során kimutatható a nyaki vagy végtagi nagyartériák lefutását, falának vastagságát, a belső felszínen lévő felrakódások nagyságát és összetételét. Doppler ultrahanggal a végtagi, nyaki és vese ereket vizsgáljuk. A Doppler ultrahang vizsgálattal a globális érrendszer általános állapotát is megítélhetjük, valamint az érelzáródások helyét megállapíthatjuk.

A mellkasi nagyerek Doppler ultrahang vizsgálatát végzi:

Dr. Ámon György belgyógyász, kardiológus
Dr. Petrássy Márta belgyógyász, kardiológus