Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Krónikus hörghurut (bronchitis)

allergia tüdőgyógyászat hörghurutA krónikus hörghurut betegség is a krónikus tüdőbetegségek közé tartozik, a hörgők tartós gyulladását jelenti, melynél az évek folyamán szerkezeti változás is kialakul a hörgők falában, komoly légzésfunkciós zavarokkal jár. Kialakulásában szerepet játszik a tüdő szöveteiben kialakuló gyulladásos folyamat, valamint a környezeti tényezők is, mint például a dohányfüst, vagy a kipufogógázokban található káros anyagok. A krónikus bronchitis éveken át, évente akár három hónapig egyfolytában, vagy megszakítással jelentkező köhögés, melyet köpetürítés kísér. A páciens nehezen lélegzik, fullad, kezdetben csak reggel jelentkezik a köhögés, a köpet sűrű, fehér színű, bakteriális fertőzés esetén sárgás, súlyos gyulladás esetén vércsíkos lehet.
A betegség diagnosztizálásához légzésfunkciós vizsgálatot végeznek, valamint mellkasi röntgent. Ez a krónikus betegség, ami főként a felnőttkorra jellemző, állandó gyógyszeres kezelést igényel, valamint folyamatos gondozást.

Krónikus hörghurut, vagy bizonyos fent említett tünetek esetében kérjük, keresse fel gyermek-tüdőgyógyászati szakrendelésünket!

A gyermek-tüdőgyógyászati vizsgálatot végzi:

Dr. Halász Ilona gyermek-tüdőgyógyász, csecsemő-gyermekgyógyász