Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Sebészet, ambuláns sebészet

sebészet, ambuláns sebészetA sebészet az emberi testbe történő, invazív technikákkal, sok esetben roncsoló, csonkoló módszerrel, gyógyító célú beavatkozásokat végző szakterület. Az ijesztő fogalmi meghatározás valójában mindennapi problémákat takar, mint például szemölcs eltávolítása, vagy a benőtt köröm levétele.
A Valeomed Egészségközpont sebészeti szakrendelése elsősorban ambuláns sebészeti ellátás. A terápiás vagy diagnosztikus sebészeti tevékenység során az ambuláns sebészeti beavatkozásokat szakrendelésünkön a sebész szakorvos azonnal elvégzi, a  páciens kórházi ellátást, alapos és részletes kivizsgálást nem igényel, rövid megfigyelés után otthonába bocsátható.
Sebészeti szakrendelés során legtöbbször előforduló esetek az anyajegy eltávolítás, benőtt köröm levétel, bőrkimetszés, bőrvarrat, sebek ellátása, tályogfeltárás, idegen test sebészi úton történő kimetszése, mint például növényi részek, szálkák, tüskék eltávolítása.
Sebészeti vizsgálat során a sebész szakorvos felméri a páciens általános egészségi állapotát, felveszi a kórelőzményt, egyéb ismert betegségeket. A szakorvos fizikális vizsgálatot végez a problémás területen. A panaszok és tünetek alapján amennyiben szükséges további vizsgálatok elvégzését kérheti, mint például ultrahangvizsgálat, röntgen, laboratóriumi vizsgálat, MR, és CT vizsgálat.
A panaszok, a fizikális vizsgálat, és az esetleges vizsgálati eredmények alapján sebésze felállítja a pontos diagnózist, ismerteti a beavatkozást és rizikófaktorokat. Átbeszélik, hogy pontosan mi fog történni a sebészeti beavatkozás során és milyen további teendői vannak.
Sebészeti kontrollvizsgálatok alkalmával a meglévő sebek szakszerű ellátása, ellenőrzése, és tisztítása történik. Nehezen gyógyuló, csúnya sebek esetén érdemes időben orvoshoz fordulunk, hogy elkerüljük a szövődmények kialakulását és elérjük a gyorsabb gyógyulást.

A sebészet további vizsgálatai:

Szemölcs és eltávolítása
A benőtt köröm sebészeti műtéte

Anyajegy és bőrrák szűrés fontossága

A sebészeti vizsgálatot és beavatkozást végzi:

Dr. Willner-Haring Péter sebész
Dr. Mocsári Diána sebész