Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Szülészet-nőgyógyászat

szülészet nőgyógyászatA nőgyógyászat a női nemi szervekkel, azok egészségével és állapotával foglalkozó szakterület. A nők testi felépítéséből adódóan különösen fontos a nőgyógyászati szűrővizsgálatok elvégzése akár panaszmentes állapotban, hiszen így a tünetmentes nőgyógyászati betegségek is felderíthetőek, komolyabb problémák megelőzhetőek, mint például a méhnyak-rák.
A nőgyógyászati problémák közül a leggyakoribbak a gyulladások, húgyúti és nem szervi fertőzések, kismedencei, görcsös fájdalmak, vérzési rendellenesség, hüvelyfolyás, valamint hormonzavarok, fejlődési rendellenességek, daganatos elváltozások.
A nőgyógyászati szakterület foglalkozik a fogamzásszabályozással, az endometriózis, a PCOS betegségek, a nemi szervi ciszták, nemi úton terjedő fertőzések (pl. HPV), inkontinencia, méhnyak kóros hámsejt elváltozásaival, a teherbeesés, meddőség problémáival, a terhességgel, és a menopauza okozta tünetekkel.
A tünetmentes nőgyógyászati betegségek, valamint az igen gyakori méhnyak-rák tüneteinek felderítése érdekében a szexuális életet élő nőknek évenkénti nőgyógyászati szűrővizsgálatot javasoljuk.

A nőgyógyászat további vizsgálatai:

Várandósgondozás
Citológia (rákszűrés) 
Nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok
Endorette mintavétel
Folliculometria
Petevezeték átjárhatósági vizsgálat – Hycosy

A nőgyógyászati vizsgálatot végzi:

Dr. Gyurkovics Bence szülész, nőgyógyász