Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok

nőgyógyászati ultrahang vizsgálatA nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok sugármentes, biztonságos és megbízható eljárások, ami bármikor megismételhető, és viszonylag gyors diagnózist ad. Ultrahang vizsgálatok segítségével a műtéti beavatkozások kockázata csökkenthető, bizonyos elváltozások időben felismerhetők.
A nőgyógyászati ultrahang vizsgálat során a női nemi szerv bizonyos részeit két- vagy háromdimenziós képi ábrázolással megjelenítjük, mellyel számtalan betegség meglétét erősíthetjük vagy cáfolhatjuk meg. Az ultrahang vizsgálat során megállapítjuk, hogy ezekben a szervekben van-e méretbeli eltérés, esetleg gyulladásos-, daganatos elváltozás. Bár az általános hasi ultrahangvizsgálat során a szakember ellenőrzi a hasüreg legalsó szerveit, a női belső nemi szervek és környékük részletes ultrahang vizsgálatához a nőgyógyász ért a legjobban.
Az ultrahang vizsgálat során a vizsgálófejből kibocsátott magas frekvenciájú ultrahang-hullámokat a különböző szövetek eltérő mértékben nyelik el, illetve verik vissza. Az ultrahang készülék a visszaverődő hanghullámokból elektromos jelet, majd a monitoron megjelenő képet állít elő. Az ultrahanghullámok az emberi fül számára hallható hangok feletti tartományba tartoznak. Az ultrahang vizsgálat előnye, hogy az emberi szervezet anatómiai és funkcionális állapotának vizsgálatát minden életkorban (a fogantatástól számítva) lehetővé teszi. Akár mozgás közben is megfelelő képet készít, folyadékok áramlására, sebességének mérésére is kiválóan alkalmazható.

Nőgyógyászati ultrahang vizsgálataink:

Nőgyógyászati kismedencei ultrahang vizsgálat
Nőgyógyászati hüvelyi ultrahang vizsgálat

A nőgyógyászati vizsgálatot végzi:

Dr. Gyurkovics Bence szülész, nőgyógyász