Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Várandósgondozás

várandósgondozásA várandósság olyan „másállapot”, ami a testet, lelket egyaránt igénybe veszi, így érdemes minél egészségesebben élni, a megfelelő szakmai tudást és segítséget igénybe venni, hogy a „nagy napon” felkészülten érkezhessen az édesanya az újszülött fogadására.

Várandós tanácsadásunkon a Valeomed szakképzett munkatársai a terhesség bármely időszakában szakértői segítséggel támogatják a kismamát:

nőgyógyász
ultrahang specialista (szonográfus)
dietetikus
gyógytornász

A nőgyógyász és a nőgyógyászati vizsgálat

Célunk a várandós nők egészségének megőrzése, a veszélyek, lehetséges szövődmények felismerése és elhárítása, a magzat egészséges fejlődésének és megszületésének elősegítése. Ennek érdekében megkülönböztetett figyelemmel folyamatosan ellenőrizzük, a szükséges szűrővizsgálatok mellett figyelemmel kísérjük a várandós nő és a méhen belüli magzat állapotának folyamatos változását a fogamzástól a szülésig.

Ultrahang vizsgálatok / 4D „babamozi”

A terhesség kilenc hónapja alatt nagy segítségünkre szolgál az ultrahang diagnosztika, mely segítségével vizsgálni tudjuk a fogantatás létrejöttét, a magzat elhelyezkedését, a lepény helyét, a magzatvíz mennyiségét, az életjelenségeket, a magzat egészséges növekedését, fejlődését, méhen belüli veszélyeztetettségét. A kismama és családja számára a legnagyobb élményt a babamozi jelenti, ahol látni és rögzíteni lehet, ahogy a magzat külső ingerekre reagál, érezhetően mozog, ásít, mosolyok, ujját szopja. Korszerű ultrahang gépünkkel és kiváló szonográfus szakemberünkkel megörökítjük ezt kismamáinknak!

Dietetika

A dietetikus a táplálkozással és életmóddal összefüggő betegségek megelőzésében, kialakulásuk során a gyógyítás folyamatában nyújt segítséget. Várandósság során még fontosabb, hogy milyen élelmiszereket együnk, mennyit igyunk és mikor, hogy a megfelelő élelmiszerekhez a mama és baba is hozzájusson. Mennyi súlygyarapodás engedhető meg? Milyen élelmiszereket fogyasszunk vagy kerüljünk? Ezekre és számtalan egyéb kérdésben nyújt segítséget dietetikusunk a várandós anyukáknak.

Gyógytorna kismamáknak és babáknak

Bizonyított tény, hogy a kismama tornán résztvevő kismamák könnyebben szülnek, hamarabb visszanyerik fizikai állóképességüket szülés után. Felkészítünk a terhesség alatti változásokra, megtanítjuk a szülés lefolyását könnyítő, gyorsító módszereket, a helyes testtartást, a lazító, légző gyakorlatokat. Születés után a babák mozgásfejlődésében is sokat segíthet a gyógytorna, a hagyományos babafejlesztő tornák mellett, lehetőséget adunk baba-mama tornára is, ami erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot.