Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Tüdőgyógyászat

tüdőgyógyászatA tüdőgyógyászat, más néven pulmonológia a tüdőbetegségekkel, a légúti, allergiás és immunológiai megbetegedésekkel foglalkozó szakterület.

Számos tünet utalhat tüdőgyógyászati betegségekre, mint például a nehézlégzés, fulladás, köhögés, váladékképződés és mellkasi fájdalom, visszatérő légúti betegségek, allergiás orrpanaszok (orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés), allergiás bőrpanaszok (ekcémás bőr, kiütések, érzékeny bőr), allergiás szempanaszok (viszketés, könnyezés).

A tüdőgyógyászat foglalkozik a leggyakoribb tüdőgyógyászati megbetegedések (COPD, asztma, szénanátha), fertőzések okozta tünetek, akut és krónikus hörgőgyulladás (bronchitis, COPD), a tüdő különböző betegségeinek (tüdőgyulladás, tüdődaganat, tüdőembólia) kivizsgálásával és kezelésével. A Valeomed Egészségközpont tüdőgyógyásza fontos szerepet játszik az olyan betegségek megelőzésében, mint például a tuberkulózis, valamint kellő gyakorlattal rendelkezik a dohányzásról való leszokás segítésében is.

Az allergia a szervezet fokozott válaszkészsége a számára idegen anyagokra – úgynevezett allergénekre -, amelyekkel a légutakon, a tápcsatornán, illetve a bőrön keresztül kerülünk érintkezésbe. Ezt a fokozott reakciót allergiának nevezzük. Az allergia veleszületett, génekben öröklődő hajlam talaján alakul ki, amely bármely életkorban jelentkezhet. Különböző, a szervezetet érő környezeti hatások befolyásolják a tünetek kialakulását és súlyosságát. Az asztma a légutak betegsége, melynek krónikus gyulladása miatt a hörgőrendszer fokozottan érzékennyé válik.

Az asztma kiváltó oka nem mondható meg minden esetben. A hajlam öröklődhet, amennyiben a szülők asztmások, vagy allergiások, nagyobb az esély, hogy gyermekük is asztmás lesz.

Amennyiben bármilyen kétség merül fel a tüdejét és légzését illetően, javasoljuk a biztonság és a pontos diagnózis érdekében, keressék fel bizalommal tüdőgyógyász szakorvosunkat!

A tüdőgyógyászati vizsgálatot végzi:

Dr. Osvai László belgyógyász, tüdőgyógyász