Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

„Babamozi”, 3D, 4D ultrahang vizsgálatok

babamozi ultrahangA kismama és családja a legnagyobb izgalommal várja a térhatású és filmszerű ultrahangvizsgálatot. Az első négy hónap után a magzat már emberi formát ölt, a magzatvízben lebegve külső ingerekre reagál, érezhetően mozog, úgy kezd viselkedni, mint majd születése után fog: mosolyog, ásít, nyelvét ölti, iszik, ujját szopja, orrát piszkálja, fejét vakarja, hasonlít valakire a családból, és biztosan sír is. Ezeket az édesanya hasából élőképben közvetíteni, rögzíteni nagyszerű élmény. Jó orvos vagy szonográfus szakember, mint fotós vagy operatőr, korszerű ultrahang géppel örök emlékű képanyagot készíthet. A köznyelv szerint ez a „babamozi”.
A csúcsminőségű ultrahangkészülékünk által a 2 dimenziós sorozatfelvételek szintéziséből kialakított, térhatású 3 dimenziós kép, valamint a filmszerű ábrázolást adó 4 dimenziós felvétel persze nemcsak az élvezet és az emlékek számára készül, hanem a magzat elhelyezkedését, a magzatvíz kellő mennyiségét, és az anya testalkatát figyelembe véve, alkalmas a magzati testfelszín, a csontváz megjelenítésére, valamint megmutathatja, leány lesz-e a gyermek, vagy fiú.
A térhatású és filmszerű ultrahang ábrázolás egyre kifinomultabb alkalmazási lehetőségeit tárja fel az orvostudomány, és a határokat alig lehet megbecsülni. A népszerű „babamozi” értékét nem szabad azonosnak tekinteni a bonyolult szakorvosi vizsgálat eredményeivel. A „babamozit” akkor javasolt igénybe venni, amely elsősorban a 24–32. hét között látványos, ha a korábbi szűrő- és 2D ultrahangvizsgálatok szabályszerűen megtörténtek és nem állapítottak meg rendellenességet. Gyanús esetben az ellenőrzés, akár a térhatású (3D, 4D), speciális ultrahangvizsgálat ismétlése már kiemelt egészségügyi intézmény feladata. Ez már nem „babamozi”, hanem igen fontos ellenőrzés, amely során szakembereink minden segítséget és támogatást biztosítanak pácienseink számára.

Az ultrahang vizsgálatot végzi:

Várnagy Bernadett képalkotó diagnosztikai analitikus, szülészeti-nőgyógyászati szonográfus