Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Emlő ultrahang vizsgálat

emlő ultrahang vizsgálat

Az emlőultrahang a nemzetközi szakmai ajánlások szerint a 30-35 év alatti nők emlővizsgálatának elsőként választandó módszere. Az ultrahangvizsgálat nem okoz sugárterhelést, biztonságos és megbízható eljárás, mellékhatással, kellemetlenséggel nem jár, gyors és nagy pontossággal alkalmazható az emlőben található elváltozások megítélésére. Ellenjavallata nincs.

Az emlő ultrahang vizsgálat során az emlő mirigyállományát, valamint a mindkét oldali hónaljárkot tekintjük át, bizonyos esetekben kiegészítve az egyéb környéki nyirokrégiók átvizsgálásával. Az emlőultrahang szintén elsődleges módszer terhesség, illetve szoptatás esetén. 35 éves kor felett az ultrahang csak mint kiegészítő vizsgálat alkalmazandó a mammográfia mellett, a két módszer egymást kiegészítve ad pontos képet a páciens aktuális állapotáról.

A vizsgálat során az anamnézis felvétele után az emlők és hónalji nyirokrégiók áttapintása történik, megvizsgáljuk az esetleges emlőváladékozást, bőrelváltozásokat. Amennyiben korábban bármilyen emlővizsgálat vagy emlőműtét történt, a dokumentációt kérjük, hozza magával a vizsgálatra, beleértve a korábbi mammográfiás felvételeket is, ha készültek. Az ultrahangvizsgálat során az emlőben lévő elváltozások célzott mintavétele is elvégezhető.

Az ultrahang vizsgálatot végzi:

Dr. Gábori Eszter radiológus