Kossuth Lajos u. 67. Esztergom

Hétfő - Péntek

Időpontfoglalás

Terhességi ultrahang vizsgálatok

terhességi ultrahang vizsgálatAz utóbbi évtizedekben az ultrahang diagnosztika teljesen átalakította a szülészetet. Lehetővé vált a valósággal egyidejű betekintés a méhbe, a magzat életkorának, fejlődésének, életjelenségeinek megfigyelése, „élő” kép rögzítése a szakorvosnak és a szülőknek.
A terhességi ultrahang vizsgálatok sugármentes, biztonságos és megbízható eljárások, ami bármikor megismételhető, és viszonylag gyors diagnózist ad. Ultrahang vizsgálatok segítségével bizonyos elváltozások időben felismerhetők. A terhességi ultrahang vizsgálat során a női nemi szerv bizonyos részeit két- vagy háromdimenziós képi ábrázolással megjelenítjük, a vizsgálat hüvelyen vagy hasfalon keresztül történik. A módot a szakember választja meg, az függ a vizsgálat céljától, a magzat életkorától, az édesanya testi adottságaitól. Kilenc hónap alatt vizsgálni tudjuk a fogantatás létrejöttét, a magzat elhelyezkedését, a lepény helyét, a magzatvíz mennyiségét, az életjelenségeket, a magzat egészséges növekedését, fejlődését, méhen belüli veszélyeztetettségét.
Az ultrahang vizsgálat során a vizsgálófejből kibocsátott magas frekvenciájú ultrahang-hullámokat a különböző szövetek eltérő mértékben nyelik el, illetve verik vissza. Az ultrahang készülék a visszaverődő hanghullámokból elektromos jelet, majd a monitoron megjelenő képet állít elő. Az ultrahanghullámok az emberi fül számára hallható hangok feletti tartományba tartoznak. Az ultrahang vizsgálat előnye, hogy az emberi szervezet anatómiai és funkcionális állapotának vizsgálatát minden életkorban (a fogantatástól számítva) lehetővé teszi. Akár mozgás közben is megfelelő képet készít, folyadékok áramlására, sebességének mérésére is kiválóan alkalmazható.

Terhességi ultrahang vizsgálataink:

Terhességi ultrahang vizsgálat (2D)
Magzati Doppler keringésvizsgálat
„Babamozi” 3D, 4D ultrahang vizsgálatok

A terhességi ultrahang vizsgálatokat végzi:

Dr. Gyurkovics Bence szülész, nőgyógyász

A babamozi ultrahang vizsgálatot végzi:

Várnagy Bernadett képalkotó diagnosztikai analitikus, szülészeti-nőgyógyászati szonográfus